Kemisk peeling

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för en mängd olika behandlingar där aktiva ämnen av olika slag läggs på huden i syfte att förbättra och föryngra den.

Med kemisk peeling används aktiva ämnen av olika slag läggs på huden i syfte att förbättra och föryngra den.
En kemisk peel kan man göra på ansikte, hals, nacke, bröstet, händer och även på armar och ben.

 

Skin Tech peel

Skin Tech peel

Följande behandlingar kan erbjudas:

  • Guinot, beauté neuve
  • Mesopeel (Skin tech/Aestetic Line)

Kemisk peeling- så fungerar det

Varje dag så bildas det tusentals nya hudceller på vår hudyta. De gamla hudcellerna avstöts och ersätts med nybildade hudceller. I samband med hudens åldrande så blir denna process långsammare. Huden blir då tjockare, ibland läderartad med bruna fläckar, grova porer och fina linjer som tecken på åldrande uppträder.

Vid en kemisk peeling använder man olika lösningar som appliceras på huden. Detta för att avlägsna det yttre cellagret med döda hudceller och stimulera till nybildning av celler. Huden blir föryngrad, den får ett fräschare utseende och blir slätare och lenare samtidigt som pigmentförändringar och fina linjer reduceras och porerna dras ihop.

Nybildningen av kollagen (som gör huden elastisk) avtar med åldern vilket gör att huden blir rynkigare och stelare. Målet är att få huden att öka produktionen av kollagen.


Så går en behandling till

Tillvägagångssättet varierar beroende på typ av behandling.

AHA-peel
Huden rengörs från make-up. Därefter appliceras AHA-syran och en stickande känsla uppstår i huden. AHA-syran får verka i några minuter, beroende på hudtyp, och neutraliseras därefter.

Vid lättare peel-behandling kan huden bli lätt rodnad och lätt fjällande i ett par dagar efter behandling. Vid starkare peel-behandling så blir huden mer rodnad och mer eller mindre svullen. Det kan förekomma ytliga sår (som skrubbsår) och huden kan bli mörkare missfärgad. Efter 4-6 dagar börjar huden flagna av. Detta är övergående och minskar successivt veckorna efter behandling.


Biverkningar

Man kan få så kallad pigmentförskjutning eller avpigmentering i huden. Huden blir mycket känslig för solen efter behandling, och man bör undvika att sola de första månaderna efter behandlingen för att minska risken att den behandlade huden blir för mörk eller för ljus. 


Tänk på!

Efter behandling av kemisk peeling oavsett styrka är det mycket viktigt att du inte utsätter huden för solljus. Använd en hög solskyddsfaktor när du vistas utomhus.

 

Kontakta Christina för tider och priser.

Öppettider

Hör gärna av er så kommer vi överens om en tid.

CHRISTINAS Hjeronymussalong

Telefon: 031-16 32 01 eller mobil 0707-16 16 45
E-post: christina@hjeronymussalong.se